România în top la dare de mită

Dată

România este pe primul loc în topul Uniunii Europene la dare de mită pentru asistenţă medicală, conform unui studiu realizat de Transparency International. Studiul a efectuat anchete în cazul a peste 40.000 de persoane în cele 27 de state membre ale UE, în perioada octombrie – decembrie 2020. Sondajul a constatat că 29% dintre respondenți au folosit conexiuni personale, cum ar fi prieteni sau familie bine conectaţi, pentru a primi asistenţă medicală, iar 6% dintre oameni au plătit o mită directă pentru a primi îngrijiri medicale. Cele mai multe cazuri de mită în asistenţă medicală au fost în România, cu un procent de 22% şi Bulgaria cu 19%. Sondajul a evidenţiat Ungaria şi Polonia drept ţări care utilizează pandemia drept scuză pentru a submina democraţia prin impunerea de măsuri care slăbesc instituţiile democratice.

sursă foto: www.punctul.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru