România, cel mai mare exportator de ovine din UE

Dată

Peste 36.000 de tone de ovine vii au fost vândute de România unor beneficiari din afara Uniunii Europene, în primele cinci luni ale anului 2021, fiind cea mai mare cantitate livrată pe piața extra-comunitară de un stat membru. Anul trecut, în același interval, exporturile au fost de aproximativ 23.000 de tone.
Spania, țara care deține cele mai mari efective la nivel european, a vândut mai mult de 10.000 tone, mai puțin decât în 2020. Pe locul trei s-a situat Portugalia cu peste 9.000 tone în intervalul ianuarie-mai 2021. Irlanda nu a vândut nici o tonă de ovine vii, deși a exportat cea mai mare cantitate de carne macră. Spania, în schimb, a exportat cea mai mare cantitate de carne congelată.
România a scăzut atât exporturile de carne macră, cât și de carne congelată, însă domină exportul de ovine vii, la nivel european.

sursă foto: lumeasatului.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehnica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

MozaiQub

Cum încep cursurile la UMF Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara a început să își desfășoare activitatea didactică luni, 20 septembrie, studenții trecând în decurs de o săptămână de la predarea exclusiv față în față la un mod de predare hibrid.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Centrul Universitar UBB din Reșița? – MozaiQub

Ne aflăm pe ultima sută de metri. Centrul Universitar UBB din Reșița își așteaptă din nou studenții pentru un nou an universitar.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru