România, cel mai mare exportator de ovine din UE

Dată

Peste 36.000 de tone de ovine vii au fost vândute de România unor beneficiari din afara Uniunii Europene, în primele cinci luni ale anului 2021, fiind cea mai mare cantitate livrată pe piața extra-comunitară de un stat membru. Anul trecut, în același interval, exporturile au fost de aproximativ 23.000 de tone.
Spania, țara care deține cele mai mari efective la nivel european, a vândut mai mult de 10.000 tone, mai puțin decât în 2020. Pe locul trei s-a situat Portugalia cu peste 9.000 tone în intervalul ianuarie-mai 2021. Irlanda nu a vândut nici o tonă de ovine vii, deși a exportat cea mai mare cantitate de carne macră. Spania, în schimb, a exportat cea mai mare cantitate de carne congelată.
România a scăzut atât exporturile de carne macră, cât și de carne congelată, însă domină exportul de ovine vii, la nivel european.

sursă foto: lumeasatului.ro

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Agenda zilei, Joi, 18.07.2024

Emisiuni

Obligațiile angajatorilor pe timp de caniculă – MozaiQub

Angajatorii au obligația să asigure, în perioadele cu temperaturi extreme, o serie de măsuri minimale de protecție a angajaților, conform prevederilor legale. În caz contrar, ...
Actualitate

Continuă campaniile de phising cu folosirea identității Poștei Române – VoxQub

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atenționează cu privire la frecvența crescută a cumpărăturilor online ne face să primim adesea notificări, mesaje sau email-uri de la ...
Actualitate

Agenda zilei, Miercuri, 17.07.2024

Alte
știri