Prețurile la alimente continuă să crească

Dată

Preţul produselor alimentare a fost în continuă creştere în luna noiembrie, pentru a patra lună consecutiv, stimulat de o cerere puternică pentru grâu şi produse lactate.
Prețurile la unt, lapte praf şi pâine sunt în mare parte responsabile de creşterea globală înregistrată în luna noiembrie, ca urmare a cererii puternice la nivel mondial şi a cotaţiilor ridicate la materiile prime agricole. Preţul cerealelor a crescut cu peste 3% în luna noiembrie comparativ cu luna octombrie, în condiţiile în care preţul grâului a atins cel mai ridicat nivel de după luna mai a anului 2011. În schimb, preţul uleiurilor vegetale a scăzut cu 0,3%, ca urmare a reducerii cursului pieței la uleiul de soia şi uleiul de rapiţă, dar şi a scăderii preţului petrolului. Şi preţul global la carne calculat a scăzut cu 0,9% în noiembrie, aceasta fiind a patra lună de scădere consecutivă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru