Prețurile alimentelor în scădere

Dată

Prețurile la produsele alimentare au scăzut în iulie pentru a doua lună consecutiv, însă rămân cu aproape o treime mai mari decât în vara anului trecut. Scăderea din ultima lună a venit ca urmare a micșorării preţurilor la uleiuri vegetale, cereale şi produse lactate. Cifrele la cereale au scăzut cu 3% în iulie, comparativ cu luna precedentă, în principal ca urmare a diminuării cu 6% a preţului la porumb. Preţul grâului a urcat cu peste 1%, și a ajuns la cel mai ridicat nivel din anul 2014, din cauza temerilor cu privire la seceta din America de Nord, a ploilor din Europa şi a randamentelor sub aşteptări din Rusia. Preţul uleiurilor vegetale a scăzut cu mai mult de 1% în iulie, iar lactate au coborât cu aproximativ 2%. În schimb, preţul zahărului a urcat cu 1,7%, pe fondul incertitudinilor legate de producţia din Brazilia. Preţul produselor agricole şi alimentare ar urma să înregistreze o corecţie în primii ani ai perioadei 2021-2030.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru