Plata pensiilor de urmaş

Dată

Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat condiţiile impuse pentru plata pensiilor de urmaş în acest an școlar, atât pentru elevi, cât și pentru studenți. Elevii urmaşi care au împlinit vârsta de 16 ani au obligația să prezinte, până sâmbătă, 25 septembrie, o adeverință care să dovedească că urmează o formă de învățământ. În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș pentru luna octombrie se reține de la plată. Studenții cu vârsta până în 26 de ani trebuie să îndeplinească mai multe condiții, după caz, și anume: să depună la sediul caselor de pensii până sâmbătă, 25 septembrie o declarație pe propria răspundere cu privire la continuarea studiilor, să prezinte până în 25 octombrie adeverința în original sau copie care să arate că urmează o formă de învățământ. De asemenea trebuie să depună adeverința în original la sediul casei de pensii până în 25 decembrie. În cazul nerespectării condițiilor drepturile de pensie de urmaș ale studenților se rețin de la plată.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru