Plata pensiilor de urmaş

Dată

Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat condiţiile impuse pentru plata pensiilor de urmaş în acest an școlar, atât pentru elevi, cât și pentru studenți. Elevii urmaşi care au împlinit vârsta de 16 ani au obligația să prezinte, până sâmbătă, 25 septembrie, o adeverință care să dovedească că urmează o formă de învățământ. În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș pentru luna octombrie se reține de la plată. Studenții cu vârsta până în 26 de ani trebuie să îndeplinească mai multe condiții, după caz, și anume: să depună la sediul caselor de pensii până sâmbătă, 25 septembrie o declarație pe propria răspundere cu privire la continuarea studiilor, să prezinte până în 25 octombrie adeverința în original sau copie care să arate că urmează o formă de învățământ. De asemenea trebuie să depună adeverința în original la sediul casei de pensii până în 25 decembrie. În cazul nerespectării condițiilor drepturile de pensie de urmaș ale studenților se rețin de la plată.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru