Munca de acasă, mai periculoasă

Dată

Hackerii au atacat mai multe companii, în contextul în care mulţi dintre angajaţi au lucrat de acasă, în regim de telemuncă, conform concluziilor unui studiu. S-a descoperit că munca de acasă şi folosirea de echipamente hardware şi software personale reprezintă o importantă vulnerabilitate de securitate cibernetică pentru compania la care eşti angajat.
Unul dintre modurile obişnuite prin care programe de tip malware ajung să infecteze sistemele un companii este atunci când un angajat care lucrează de acasă accesează un mesaj e-mail infectat.
Acesta este un mod prin care hackerii pot ţinti mii de potenţiale victime în acelaşi timp.
Autorii studiului au analizat un total de 5.000 companii cu peste 10 angajaţi fiecare, în perioada 2018 – 2019. Peste 600 companii dintre acestea au participat şi la faza a doua a studiului, desfăşurată în perioada iulie – septembrie 2020.
Aproximativ 60% dintre ele au raportat că s-au confruntat cu cel puţin un atac cibernetic în ultimul an, fără să fie vorba despre atacurile ce sunt respinse automat de sistemele de protecţie de tip firewall, adică care au rolul de a preveni accesul nedorit la calculatorul sau reţeaua noastră.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru