Munca de acasă, mai periculoasă

Dată

Hackerii au atacat mai multe companii, în contextul în care mulţi dintre angajaţi au lucrat de acasă, în regim de telemuncă, conform concluziilor unui studiu. S-a descoperit că munca de acasă şi folosirea de echipamente hardware şi software personale reprezintă o importantă vulnerabilitate de securitate cibernetică pentru compania la care eşti angajat.
Unul dintre modurile obişnuite prin care programe de tip malware ajung să infecteze sistemele un companii este atunci când un angajat care lucrează de acasă accesează un mesaj e-mail infectat.
Acesta este un mod prin care hackerii pot ţinti mii de potenţiale victime în acelaşi timp.
Autorii studiului au analizat un total de 5.000 companii cu peste 10 angajaţi fiecare, în perioada 2018 – 2019. Peste 600 companii dintre acestea au participat şi la faza a doua a studiului, desfăşurată în perioada iulie – septembrie 2020.
Aproximativ 60% dintre ele au raportat că s-au confruntat cu cel puţin un atac cibernetic în ultimul an, fără să fie vorba despre atacurile ce sunt respinse automat de sistemele de protecţie de tip firewall, adică care au rolul de a preveni accesul nedorit la calculatorul sau reţeaua noastră.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ploile ne găsesc mereu fără soluții

Actualitate

Conferința internațională „Security Challenges in the Balkans”, la Timișoara

A șaptea ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans” are loc la Timișoara. Conferința este organizată în cadrul parteneriatului existent între Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Actualitate

Cod portocaliu de averse în vestul țării

Actualitate

Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena

Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru