Loc fruntaș la stat

Dată

România ocupă un loc fruntaș în Europa la capitolul tineri care nu lucrează, nu sunt la școală ori la cursuri de calificare. Potrivit Eurostat sunt aproximativ 400.000 tineri și au vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, iar numărul lor a crescut în pandemie. Studiile arată că acești tineri provin din medii vulnerabile, sunt oameni fără sprijin, din sistemul de Protecție a Copilului, cu părinți plecați în străinătate, iar numărul crește odată cu abandonul școlar. Uniunea Europeană a pus la dispoziție României fonduri de aproape 200 milioane de euro pentru ei. Doar în luna mai a acestui an, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a înregistrat peste 10.000 tineri care nu lucrează și nici nu sunt la școală.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru