Cuantum minim al burselor școlare

Dată

Proiectul de Hotărâre de Guvern ce stabilește cuantumul minim al burselor școlare a fost pus în dezbatere publică. Acesta presupune ca valoarea minimă a burselor să fie de 100 de lei. Bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar. Autoritățile locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcție de posibilitățile financiare ale acestora. În propunere s-a stabilit această sumă pentru fiecare tip de bursă, aşa cum a fost şi în anul şcolar 2020-2021, fără a se ţine cont de necesitatea diferențierii acestora. Reprezentanții elevilor se declară însă nemulțumiți de această plafonare a burselor şcolare și solicită modificarea proiectului de hotărâre de Guvern, astfel încât aceasta să prevadă cuantumuri mai mari pentru anul şcolar 2021-2022, diferenţiate între ele.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru