Cuantum minim al burselor școlare

Dată

Proiectul de Hotărâre de Guvern ce stabilește cuantumul minim al burselor școlare a fost pus în dezbatere publică. Acesta presupune ca valoarea minimă a burselor să fie de 100 de lei. Bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar. Autoritățile locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcție de posibilitățile financiare ale acestora. În propunere s-a stabilit această sumă pentru fiecare tip de bursă, aşa cum a fost şi în anul şcolar 2020-2021, fără a se ţine cont de necesitatea diferențierii acestora. Reprezentanții elevilor se declară însă nemulțumiți de această plafonare a burselor şcolare și solicită modificarea proiectului de hotărâre de Guvern, astfel încât aceasta să prevadă cuantumuri mai mari pentru anul şcolar 2021-2022, diferenţiate între ele.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru