Creștere economică pentru România

Dată

Banca Mondială şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la evoluţia economiei României, atât pentru anul acesta cât şi pentru anul viitor. Se stimează că România va înregistra în acest an un avans al Produsului Intern Brut de 6%, iar anul viitor se estimează o creştere de 4,5%. Avansul economiei româneşti în acest an ar urma să fie superior celui înregistrat pe ansamblu de regiunea Europei şi Asiei Centrale. Banca Mondială avertizează, însă că, la nivel regional, riscurile rămân ridicate, din cauza ritmului lent al campaniei de vaccinare, incertitudinea politică şi tensiunile geopolitice. La nivel global, Banca Mondială şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere pentru acest an cu 1,5 puncte procentuale, până la 5,6%, ceea ce înseamnă că economia mondială va înregistra cea mai puternică creştere din ultimii 80 de ani. Cu toate acestea, instituţia financiară internaţională avertizează că multe ţări, în special cele sărace, sunt lăsate în urmă şi vor avea nevoie de mai mulţi ani pentru a reveni la nivelul de dinaintea pandemiei. De asemenea, și Fondul Monetar Internațional și-a îmbunătățit, recent, proiecțiile referitoare la evoluția economiei României și a estimat un avans de 7%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru