Contorul de energie electrică va fi citit obligatoriu la maximum 6 luni

Dată

Facturile eronate trimise mai multor clienți din ultima vreme, a determinat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei să stabilească obligații mai stricte pentru companiile de distribuție.
Astfel, ANRE precizează că, pentru clienții obișnuiți, citirea contorului se va face la maximum șase luni, iar pentru cei care nu doar consumă energie din rețeaua electrică, ci și produc și livrează energie din surse regenerabile, citirea contorului se va face lunar.
Noua reglementare include și obligația operatorilor de distribuție de a asigura accesul consumatorilor la istoricul datelor de consum.
În cazul în care operatorii de distribuție nu respectă termenele de citire a contorului sau în cazul în care nu pun la dispoziția clientului datele referitoare la consumul din trecut, aceștia vor fi obligați să plătească clienților compensații.

sursă foto: webstersgroup.com.au

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru