Contorul de energie electrică va fi citit obligatoriu la maximum 6 luni

Dată

Facturile eronate trimise mai multor clienți din ultima vreme, a determinat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei să stabilească obligații mai stricte pentru companiile de distribuție.
Astfel, ANRE precizează că, pentru clienții obișnuiți, citirea contorului se va face la maximum șase luni, iar pentru cei care nu doar consumă energie din rețeaua electrică, ci și produc și livrează energie din surse regenerabile, citirea contorului se va face lunar.
Noua reglementare include și obligația operatorilor de distribuție de a asigura accesul consumatorilor la istoricul datelor de consum.
În cazul în care operatorii de distribuție nu respectă termenele de citire a contorului sau în cazul în care nu pun la dispoziția clientului datele referitoare la consumul din trecut, aceștia vor fi obligați să plătească clienților compensații.

sursă foto: webstersgroup.com.au

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru