Cariera Roșia de Jiu se extinde

Dată

Un teren cu o suprafață de peste 27.000 de hectare a fost scos din fondul forestier național, fără compensare, de către Complexul Energetic Oltenia. Defrișarea este necesară pentru extinderea Carierei Roșia de Jiu din județul Gorj pentru a ajunge la o capacitate de 8 milioane de tone pe an. Complexul Energetic Oltenia a achitat o taxă de aproape 19 milioane de lei pentru scoaterea definitivă a terenului din fondul forestier național către fondul funciar cu detinație silvică, aflat în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Aceasta este o măsură de susținere a activității Complexului Energetic prin campania de susținere din partea Guvernului PNL, a anunțat Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru