Bursele școlare majorate din semestrul al doilea

Dată

Busele școlare vor fi majorate din semestrul al doilea, conform unui proiect de lege propus de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Bursa de performanță ar putea fi crescută de la 100 de lei la 500 de lei, iar bursele de merit I și II vor fi 200, respectiv, 250 de lei. Pentru bursa de studiu este prevăzută o creștere cu 50 de lei, iar cea de ajutor social, care are în spate puternice motive medicale, ca de exemplu elevii bolnavi cronici sau elevii orfani de ambii părinți va fi o dublare de la un cuantum minim de 100 de lei la 200 de lei. Pentru bursele de merit și de studiu, condiția este ca elevul să aibă maximum 10 absențe nemotivate pe semestru. Proiectul de lege ar urma să intre în vigoare din 10 ianuarie 2022.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru