Bursele școlare majorate din semestrul al doilea

Dată

Busele școlare vor fi majorate din semestrul al doilea, conform unui proiect de lege propus de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Bursa de performanță ar putea fi crescută de la 100 de lei la 500 de lei, iar bursele de merit I și II vor fi 200, respectiv, 250 de lei. Pentru bursa de studiu este prevăzută o creștere cu 50 de lei, iar cea de ajutor social, care are în spate puternice motive medicale, ca de exemplu elevii bolnavi cronici sau elevii orfani de ambii părinți va fi o dublare de la un cuantum minim de 100 de lei la 200 de lei. Pentru bursele de merit și de studiu, condiția este ca elevul să aibă maximum 10 absențe nemotivate pe semestru. Proiectul de lege ar urma să intre în vigoare din 10 ianuarie 2022.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum a ajuns Euroins la faliment? – MozaiQub

Euroins este cea mai mare societate de asigurări RCA din România, dar și cea mai reclamată, dată în judecată și sancționată dintre ele.

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru