Bursele școlare majorate din semestrul al doilea

Dată

Busele școlare vor fi majorate din semestrul al doilea, conform unui proiect de lege propus de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Bursa de performanță ar putea fi crescută de la 100 de lei la 500 de lei, iar bursele de merit I și II vor fi 200, respectiv, 250 de lei. Pentru bursa de studiu este prevăzută o creștere cu 50 de lei, iar cea de ajutor social, care are în spate puternice motive medicale, ca de exemplu elevii bolnavi cronici sau elevii orfani de ambii părinți va fi o dublare de la un cuantum minim de 100 de lei la 200 de lei. Pentru bursele de merit și de studiu, condiția este ca elevul să aibă maximum 10 absențe nemotivate pe semestru. Proiectul de lege ar urma să intre în vigoare din 10 ianuarie 2022.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru