Bani europeni pentru Oltenia

Dată

Zona Olteniei va beneficia de cinci drumuri județene reabilitate, obiective turistice și parcuri reabilitate, noi spații verzi și piste de biciclete prin intermediul proiectului „Sprijin la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027”. Cele 13 unități administrativ-teritoriale partenere în cadrul proiectului sunt: Consiliile Județene Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, Primăriile municipiilor Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea și Caracal și Primăriile orașelor Dăbuleni, Băile Govora și Călimănești. Valoarea totală a proiectului este de peste 46 de milioane de lei și este semnat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Agenția pentru Dezvoltare Regională, iar banii vor fi atrași prin fonduri europene.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru