Au început scumpirile

Dată

În aprilie, rata inflației anunțată de Institutul Național de Statistică a urcat la 3,24%, de la 3,21% în luna martie. Potrivit datelor furnizate de Institut, în aprilie mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 5,21%, mărfurile alimentare cu 0,76%, iar serviciile cu 2,61%. De asemenea, materialele de construcții cunosc o creștere semnificativă a prețurilor. Constructorii afirmă că s-au scumpit anumite materiale de construcție cu circa 20%. Prețul petrolului pe piețele internaționale a cunoscut, anul acesta, cea mai mare creștere din ultimii doi ani. Astfel, în ultima perioadă s-au scumpit benzina și motorina. Alte scumpiri au fost anunțate în această vară. Este vorba despre scumpiri ale gazelor naturale livrate către populație și firme și ale energiei electrice.

sursă foto: impact.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru