Angajații Termocentralei Mintia sunt șomeri

Dată

Toţi cei 700 angajaţi ai Termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi-au încheiat contractele și intră în șomaj. Oamenii sunt concediați colectiv în cadrul programului de restructurare al companiei, care prevede disponibilizarea unui număr de peste 1.400 salariaţi. Persoanele disponibilizate vor beneficia de plăţi compensatorii de 10.000 euro, impozitate cu 10%, dar şi de venituri de completare.
Compania se pregăteşte de reorganizare, proces care va fi dificil, în condiţiile în care toate cele patru mine au probleme, la care se adaugă şi lipsa de personal. Au fost angajate persoane pentru mentenanță, iar paza este asigurată de firme de specialitate. S-a discutat și despre cumpărarea termocentralei, iar cinci firme sunt deja interesate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru