Ajutor pentru consumatorii de energie electrică vulnerabili

Dată

Statul va acorda sprijin pentru consumatorii de energie electrică vulnerabili, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Sprijinul va fi acordat începând cu lunile octombrie-noiembrie ale acestui an. Banii vor veni de la bugetul de stat, în principal din dividendele acordate de companiile energetice. Preţul mediu al energiei de la începutul anului până la 31 iulie a crescut la 64 de euro pe mega watt pe oră pe piaţa Operatorului de energie electrică și de gaze naturale din România. Principala cauză a creşterii preţului este costul certificatului de CO2. Este vorba de aproximativ 400.000 de gospodării care se încadrează pentru ajutor, iar suma ce se va acorda va fi calculată pentru a fi stabillit un preț mediu. Ministrul Energiei speră ca legea să fie aprobată în Parlament la începutul lunii septembrie pentru a putea acorda ajutoarele în sezonul rece.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru