Ajutor pentru consumatorii de energie electrică vulnerabili

Dată

Statul va acorda sprijin pentru consumatorii de energie electrică vulnerabili, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Sprijinul va fi acordat începând cu lunile octombrie-noiembrie ale acestui an. Banii vor veni de la bugetul de stat, în principal din dividendele acordate de companiile energetice. Preţul mediu al energiei de la începutul anului până la 31 iulie a crescut la 64 de euro pe mega watt pe oră pe piaţa Operatorului de energie electrică și de gaze naturale din România. Principala cauză a creşterii preţului este costul certificatului de CO2. Este vorba de aproximativ 400.000 de gospodării care se încadrează pentru ajutor, iar suma ce se va acorda va fi calculată pentru a fi stabillit un preț mediu. Ministrul Energiei speră ca legea să fie aprobată în Parlament la începutul lunii septembrie pentru a putea acorda ajutoarele în sezonul rece.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru