A urcat rata inflației

Dată

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,2% luna trecută, de la 3,1% în martie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu peste 5%, mărfurile alimentare cu 0,76%, iar serviciile cu mai mult de 2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Energia electrică, uleiul comestibil şi serviciile de igienă şi cosmetică au înregistrat cele mai mari scumpiri comparativ cu anul trecut, în timp ce ieftiniri importante se regăsesc la biletele de avion. În aprilie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, la mărfurile nealimentare, se constată ieftiniri la gaze şi la energia termică. Pe de altă parte, combustibilii s-au scumpit cu aproximativ 8%, iar tutunul şi ţigările cu aproape 7 procente. În cazul mărfurilor alimentare, uleiul comestibil s-a scumpit cel mai mult, cu 11%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru