A urcat rata inflației

Dată

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,2% luna trecută, de la 3,1% în martie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu peste 5%, mărfurile alimentare cu 0,76%, iar serviciile cu mai mult de 2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Energia electrică, uleiul comestibil şi serviciile de igienă şi cosmetică au înregistrat cele mai mari scumpiri comparativ cu anul trecut, în timp ce ieftiniri importante se regăsesc la biletele de avion. În aprilie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, la mărfurile nealimentare, se constată ieftiniri la gaze şi la energia termică. Pe de altă parte, combustibilii s-au scumpit cu aproximativ 8%, iar tutunul şi ţigările cu aproape 7 procente. În cazul mărfurilor alimentare, uleiul comestibil s-a scumpit cel mai mult, cu 11%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru