A crescut producția de grâu

Dată

România a înregistrat anul acesta cea mai mare producție de grâu, după aderarea la Uniunea Europeană. Până în data de 16 august 2021 au fost recoltate 11,33 milioane de tone de grâu, spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut când au fost recoltate doar 2,2 milioane de tone. Recolta anului 2020 a fost diminuată cu peste 40% din cauza secetei. Cei mai buni ani din 2007 și până în prezent au fost 2018 și 2019, cu o producție totală de grâu de 10,14 și 10,29 milioane de tone. Producții medii peste media națională s-au realizat în vestul țării, în județele Satu Mare, Timiș, Bihor și Arad.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru