Ziua mărcii poștale românești

Dată

Ziua mărcii poştale româneşti este sărbătorită în fiecare an în 15 iulie. În anul 1858 apărea, la această dată, prima marcă poştală emisă în sud-estul Europei, de către Principatul Moldovei. Acestea erau vestitele „Cap de bour”, a căror primă emisiune cuprindea patru timbre. Marca poştală a avut un puternic impact în ţara noastră, iar în perioada de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza a intrat în spaţiul românesc obiceiul colecţionării mărcilor poştale. În lume, sunt 750 de exemplare de „Cap de Bour” din prima emisiune, dintre care 50 se află în România. Ziua este marcată anual prin lansarea unor emisiuni cu diverse tematici de mare interes pentru filatelişti. În prezent, timbrul este alături de drapel, imn, stemă şi monedă, unul dintre simbolurile țării noastre și reprezintă un mijloc de promovare a patrimoniului naţional.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Legislație & Ordine & Apărare

Cetățenia română obținută prin mijloace electronice

Persoanele care vor să obțină sau să redobândească cetățenia română pot depune solicitările de acordare a acesteia și prin mijloace electronice.

Informații Utile

Energia implicării

Qub TV – Energia implicării!

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru