Ziua mărcii poștale românești

Dată

Ziua mărcii poştale româneşti este sărbătorită în fiecare an în 15 iulie. În anul 1858 apărea, la această dată, prima marcă poştală emisă în sud-estul Europei, de către Principatul Moldovei. Acestea erau vestitele „Cap de bour”, a căror primă emisiune cuprindea patru timbre. Marca poştală a avut un puternic impact în ţara noastră, iar în perioada de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza a intrat în spaţiul românesc obiceiul colecţionării mărcilor poştale. În lume, sunt 750 de exemplare de „Cap de Bour” din prima emisiune, dintre care 50 se află în România. Ziua este marcată anual prin lansarea unor emisiuni cu diverse tematici de mare interes pentru filatelişti. În prezent, timbrul este alături de drapel, imn, stemă şi monedă, unul dintre simbolurile țării noastre și reprezintă un mijloc de promovare a patrimoniului naţional.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru