Ziua mărcii poștale românești

Dată

Ziua mărcii poştale româneşti este sărbătorită în fiecare an în 15 iulie. În anul 1858 apărea, la această dată, prima marcă poştală emisă în sud-estul Europei, de către Principatul Moldovei. Acestea erau vestitele „Cap de bour”, a căror primă emisiune cuprindea patru timbre. Marca poştală a avut un puternic impact în ţara noastră, iar în perioada de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza a intrat în spaţiul românesc obiceiul colecţionării mărcilor poştale. În lume, sunt 750 de exemplare de „Cap de Bour” din prima emisiune, dintre care 50 se află în România. Ziua este marcată anual prin lansarea unor emisiuni cu diverse tematici de mare interes pentru filatelişti. În prezent, timbrul este alături de drapel, imn, stemă şi monedă, unul dintre simbolurile țării noastre și reprezintă un mijloc de promovare a patrimoniului naţional.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru