Vouchere culturale pentru elevi

Dată

Cel puțin 250 de lei pentru fiecare elev, asta prevede un proiect legislativ adoptat deja de Senat. Elevii ar urma să primească vouchere culturale, sub formă de bonuri, prin intermediul cărora vor putea achiziționa cărți, chiar și în format digital, bilete și abonamente pentru reprezentații la teatru, pentru accesul la expoziții, festivaluri de artă, muzee sau parcuri naturale.
Mai mult decât atât, elevii vor putea plăti cu aceste vouchere abonamentele la biblioteci și pot participa la numeroase cursuri sau ateliere de artă. Se dorește astfel educarea elevilor români prin artă și cultură, adesea aceste medii fiindu-le străine din lipsa posibilităților financiare. Pentru ca proiectul legislativ să fie adoptat și pus în aplicare, el trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării, iar mai apoi, publicat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum profesionalizăm administrațiile – QubArena

Singura șansă a românilor o reprezintă profesionalizarea instituțiilor și oamenilor, strategiile de lungă durată, menținerea și punerea loc în practică, armonizarea în interesul public, între politic și administrație.

Actualitate

Greva profesorilor continuă – Vox

Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală după mai multe runde de negocieri între Guvern și reprezentanții sindicatelor.

Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Actualitate

Președintele Germaniei, în premieră la Timișoara

Frank Walter Steinmeier, președintele Germaniei se află în prima sa vizită la Timișoara. După o scurtă vizită în capitală, urmată de o oprire și la Sibiu, acesta a ajuns și la Timișoara. Aici, a avut programate mai multe întâlniri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru