Vouchere culturale pentru elevi

Dată

Cel puțin 250 de lei pentru fiecare elev, asta prevede un proiect legislativ adoptat deja de Senat. Elevii ar urma să primească vouchere culturale, sub formă de bonuri, prin intermediul cărora vor putea achiziționa cărți, chiar și în format digital, bilete și abonamente pentru reprezentații la teatru, pentru accesul la expoziții, festivaluri de artă, muzee sau parcuri naturale.
Mai mult decât atât, elevii vor putea plăti cu aceste vouchere abonamentele la biblioteci și pot participa la numeroase cursuri sau ateliere de artă. Se dorește astfel educarea elevilor români prin artă și cultură, adesea aceste medii fiindu-le străine din lipsa posibilităților financiare. Pentru ca proiectul legislativ să fie adoptat și pus în aplicare, el trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării, iar mai apoi, publicat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru