Vouchere culturale pentru elevi

Dată

Cel puțin 250 de lei pentru fiecare elev, asta prevede un proiect legislativ adoptat deja de Senat. Elevii ar urma să primească vouchere culturale, sub formă de bonuri, prin intermediul cărora vor putea achiziționa cărți, chiar și în format digital, bilete și abonamente pentru reprezentații la teatru, pentru accesul la expoziții, festivaluri de artă, muzee sau parcuri naturale.
Mai mult decât atât, elevii vor putea plăti cu aceste vouchere abonamentele la biblioteci și pot participa la numeroase cursuri sau ateliere de artă. Se dorește astfel educarea elevilor români prin artă și cultură, adesea aceste medii fiindu-le străine din lipsa posibilităților financiare. Pentru ca proiectul legislativ să fie adoptat și pus în aplicare, el trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării, iar mai apoi, publicat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru