Universitățile în online?

Dată

Mulţi studenţi continuă anul universitar în sistem online. Fiecare rector a decis cum încheie anul școlar, iar unii au ţinut cont că mai sunt doar câteva săptămâni de cursuri. Indiferent de incidenţa cazurilor de Covid din oraşe, universităţile au ales fie sistemul online, fie hibrid şi doar câteva facultăţi şi-au chemat studenţii în bănci. Cei aproximativ 19.000 studenţi din Craiova nu au venit nici o zi, fizic, la ore tot anul. Universitatile de stat din Timișoara încheie anul în sistem hibrid. La Politehnică, studenții boboci și din anii terminali au revenit în campus. Mai mult, universitățile din Timișoara nu vor face diferențe între studenții vaccinați și cei nevaccinați, așa cum a sugerat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit rectorului de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, Octavian Crețu, mulți dintre studenții mediciniști sunt deja vaccinați. Pentru ceilalți nu vor fi impuse restricții. La rândul său, rectorul Universității Politehnica, Florin Drăgan, ia în calcul o difererențiere a studenților doar în cazul unor impuneri la nivel central. Nici studenții de la Agronomie sau Medicină Veterinară nu vor fi condiționați de vaccinare, pentru a se reîntoarce în laboratoare. La Universitatea de Vest, rectorul Marilen Pirtea este de părere că până la începutul noului an universitar vor fi vaccinate suficiente persoane încât să nu fie nevoie de restricții.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru