Universitățile în online?

Dată

Mulţi studenţi continuă anul universitar în sistem online. Fiecare rector a decis cum încheie anul școlar, iar unii au ţinut cont că mai sunt doar câteva săptămâni de cursuri. Indiferent de incidenţa cazurilor de Covid din oraşe, universităţile au ales fie sistemul online, fie hibrid şi doar câteva facultăţi şi-au chemat studenţii în bănci. Cei aproximativ 19.000 studenţi din Craiova nu au venit nici o zi, fizic, la ore tot anul. Universitatile de stat din Timișoara încheie anul în sistem hibrid. La Politehnică, studenții boboci și din anii terminali au revenit în campus. Mai mult, universitățile din Timișoara nu vor face diferențe între studenții vaccinați și cei nevaccinați, așa cum a sugerat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit rectorului de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, Octavian Crețu, mulți dintre studenții mediciniști sunt deja vaccinați. Pentru ceilalți nu vor fi impuse restricții. La rândul său, rectorul Universității Politehnica, Florin Drăgan, ia în calcul o difererențiere a studenților doar în cazul unor impuneri la nivel central. Nici studenții de la Agronomie sau Medicină Veterinară nu vor fi condiționați de vaccinare, pentru a se reîntoarce în laboratoare. La Universitatea de Vest, rectorul Marilen Pirtea este de părere că până la începutul noului an universitar vor fi vaccinate suficiente persoane încât să nu fie nevoie de restricții.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru