Un nou număr al revistei Timisiensis

Dată

Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș a lansat revista Timisiensis, înainte de Crăciun. Revista care promovează tradițiile și obiceiurile bănățene, a ajuns la un număr de 28 de apariții editoriale neîntrerupte. Articolele sunt grupate în cinci teme principale: Tradiții și obiceiuri, Grai bănățean, Confluențe, Recuperări și Evenimente. Obiceiuri străvechi, precum ”Strigarea peste sat”, graiul bănățean recuperat și transmis mai departe, despre Fanfara din Dudeștii Noi, Conacul din urbe, interviuri cu maeștrii Brândușa și Nicolae Stănescu sunt subiectele pe care le puteți găsi în cuprinsul revistei. Aceasta este disponibilă online, pe site-ul Centrului de Cultură și Artă Timiș, ccajt.ro/timisiensis.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru