Tururi ghidate gratuite

Dată

De Ziua Internațională Art Nouveau, în 10 iunie, vor fi organizate expoziții și tururi tematice în Timișoara, Lugoj și Jimbolia, dar și în instituțiile de cultură. Înscrierile se pot face până în 7 iunie, separat pentru Timișoara, Lugoj și Jimbolia. Prin acest eveniment, se dorește încurajarea turismului cultural prin promovarea unor obiective din patrimoniul care se regăsește în județul Timiș . Mai mult, se dorește conștientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la importanța protejării și conservării patrimoniului. Tururile de oraș și de expoziție vor fi conduse de specialiști, care activează în instituții de cultură din județ, precum: Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj și Casa de Cultură a Orașului Jimbolia. Tururile sunt gratuite, în limita locurilor disponibile. Tot joi, 10 iunie, Muzeul Național al Banatului va organiza tururi ghidate în expoziția „Patrimonium 2020”, pe care o găzduiește în Bastionul Theresia din Timișoara. Va fi expusă și lampa de birou cu melc, în stil Art Nouveau, aflată în colecția Muzeului Național al Banatului.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Legislație & Ordine & Apărare

Cetățenia română obținută prin mijloace electronice

Persoanele care vor să obțină sau să redobândească cetățenia română pot depune solicitările de acordare a acesteia și prin mijloace electronice.

Informații Utile

Energia implicării

Qub TV – Energia implicării!

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru