Tururi ghidate gratuite

Dată

De Ziua Internațională Art Nouveau, în 10 iunie, vor fi organizate expoziții și tururi tematice în Timișoara, Lugoj și Jimbolia, dar și în instituțiile de cultură. Înscrierile se pot face până în 7 iunie, separat pentru Timișoara, Lugoj și Jimbolia. Prin acest eveniment, se dorește încurajarea turismului cultural prin promovarea unor obiective din patrimoniul care se regăsește în județul Timiș . Mai mult, se dorește conștientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la importanța protejării și conservării patrimoniului. Tururile de oraș și de expoziție vor fi conduse de specialiști, care activează în instituții de cultură din județ, precum: Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj și Casa de Cultură a Orașului Jimbolia. Tururile sunt gratuite, în limita locurilor disponibile. Tot joi, 10 iunie, Muzeul Național al Banatului va organiza tururi ghidate în expoziția „Patrimonium 2020”, pe care o găzduiește în Bastionul Theresia din Timișoara. Va fi expusă și lampa de birou cu melc, în stil Art Nouveau, aflată în colecția Muzeului Național al Banatului.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru