Titluri de cetățean de onoare de ziua Timișoarei

Dată

Titluri de cetățean de onoare al Timișoarei vor fi acordate de ziua orașului, pentru 4 personalități. Decernările vor fi făcute marți, 3 august, când Consiliul Local va vota trei dintre proiectele de hotărâre care prevăd acordarea titlului pentru primii 3. Smaranda Vultur, Nicolae Secoșan, Dorin Bratu și Oscar Berger sunt cele patru personalități propuse pentru decernare. În cazul lui Nicolae Secoșan, proiectul de hotărâre a fost votat încă de anul trecut, iar titlul va fi înmânat acum. Oscar Berger a fost regizor, cineast, director al ziarului Timișoara și unul dintre jurnaliștii implicați în transformarea post-revoluționară a României. Dorin Bratu a fost o personalitate remarcabilă a medicinei românești și a vieții academice, iar meritele academice, civice și politice ale Smarandei Vultur și-au găsit o recunoaștere deplină în condamnărea simbolică a comunismului din România asumat la nivelul de stat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru