Testare rapidă la domiciliu

Dată

Testarea elevilor ar putea fi făcută acasă, de către părinţi, conform comunicatului oficial transmis de Ministerul Sănătăţii.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a cerut Ministerului să elaboreze o procedură de administrare a testelor rapide anti-gen efectuate din proba de salivă care urmează să fie utilizate în unităţile de învăţământ. După consultarea cu specialiştii din sănătate publică, Ministerul Sănătăţii a elaborat şi a transmis Ministerului Educaţiei, metodologia solicitată.
Astfel, legislaţia în vigoare nu exclude testarea la domiciliu, iar decizia utilizării testelor antigen rapide revine sistemului educaţional. Tot la nivelul unităţilor de învăţământ se vor stabili şi fluxurile pentru preluarea-predarea testelor, precum şi corectitudinea interpretării şi raportării acestora.
Introducerea testării elevilor a fost solicitată de Ministerul Educaţiei încă din luna februarie a acestui an, și tot această instituție a solicitat specialiștilor din Sănătate o instrucțiune de utilizare.
Testarea rapidă efectuată din proba de salivă nu este un act medical, ci reprezintă doar o măsură de prevenţie care poate fi aplicată în scopul identificării unor posibile cazuri de infectare cu SARS-COV-2. Procedura de management a cazului cu infectare va fi reglementată, în următoarele zile, la nivelul unui Ordin comun al celor două Ministere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru