Testare rapidă la domiciliu

Dată

Testarea elevilor ar putea fi făcută acasă, de către părinţi, conform comunicatului oficial transmis de Ministerul Sănătăţii.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a cerut Ministerului să elaboreze o procedură de administrare a testelor rapide anti-gen efectuate din proba de salivă care urmează să fie utilizate în unităţile de învăţământ. După consultarea cu specialiştii din sănătate publică, Ministerul Sănătăţii a elaborat şi a transmis Ministerului Educaţiei, metodologia solicitată.
Astfel, legislaţia în vigoare nu exclude testarea la domiciliu, iar decizia utilizării testelor antigen rapide revine sistemului educaţional. Tot la nivelul unităţilor de învăţământ se vor stabili şi fluxurile pentru preluarea-predarea testelor, precum şi corectitudinea interpretării şi raportării acestora.
Introducerea testării elevilor a fost solicitată de Ministerul Educaţiei încă din luna februarie a acestui an, și tot această instituție a solicitat specialiștilor din Sănătate o instrucțiune de utilizare.
Testarea rapidă efectuată din proba de salivă nu este un act medical, ci reprezintă doar o măsură de prevenţie care poate fi aplicată în scopul identificării unor posibile cazuri de infectare cu SARS-COV-2. Procedura de management a cazului cu infectare va fi reglementată, în următoarele zile, la nivelul unui Ordin comun al celor două Ministere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru