Sute de mii de elevi nu pot participa la orele online

Dată

Sute de mii de elevi nu pot participa la orele online nici acum în al doilea an școlar, din pandemie. Sunt aproape un sfert de milion cei care nu au dispozitive, deși Ministerul Educației a împărțit tot atâtea tablete.
Când au făcut necesarul, autoritățile au numărat toate aparatele mobile din gospodării, inclusiv telefoanele părinților fără să ia în calcul faptul că aceștia nu le lasă acasă când pleacă la serviciu sau că nu se pot conecta la platformele online. Alți 200 mii elevi nu au acces la internet. În necesarul de tablete transmis de Ministerului Educației la începutul pandemiei, nu au intrat toţi copiii fără dispozitive. Conform procedurilor stabilite de minister și inspectoratele școlare, dacă în familie era un telefon, se consideră că elevul poate participa la ore. Școala online accentuează decalajul între cei care au resurse şi familiile care nu au aceste posibilităţi. La începutul pandemiei, inspectoratele din ţară au achiziţionat şi distribuit 250 de mii de tablete, însă în realitate, nevoia era aproape dublă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru