Simfonia lui Beethoven, finalizată prin inteligență artificială

Dată

Mai mulți experți în inteligență artificială, compozitori și muzicologi și-au unit forțele și au reușit să dezvolte un algoritm care să înțeleagă stilul lui Beethoven, în așa fel încât să poată completa simfonia sa neterminată. Pentru a reuși o asemenea performanță, specialiștii s-au folosit de muzica lui Beethoven, însemnările sale despre a 10-a simfonie, dar și de lucrările unor muzicieni care l-au inspirat și influențat în mod demonstrabil pe marele compozitor, precum Johann Sebastian Bach.
Orchestra simfonică din Bonn și dirijorul acesteia au transformat notația algoritmului într-o compoziție vie, prezentată și publicului. Proiectul a fost inițiat pentru a marca cea de-a 250-a aniversare a nașterii lui Beethoven, dar premiera a întârziat cu aproape un an.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru