Simfonia lui Beethoven, finalizată prin inteligență artificială

Dată

Mai mulți experți în inteligență artificială, compozitori și muzicologi și-au unit forțele și au reușit să dezvolte un algoritm care să înțeleagă stilul lui Beethoven, în așa fel încât să poată completa simfonia sa neterminată. Pentru a reuși o asemenea performanță, specialiștii s-au folosit de muzica lui Beethoven, însemnările sale despre a 10-a simfonie, dar și de lucrările unor muzicieni care l-au inspirat și influențat în mod demonstrabil pe marele compozitor, precum Johann Sebastian Bach.
Orchestra simfonică din Bonn și dirijorul acesteia au transformat notația algoritmului într-o compoziție vie, prezentată și publicului. Proiectul a fost inițiat pentru a marca cea de-a 250-a aniversare a nașterii lui Beethoven, dar premiera a întârziat cu aproape un an.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Codru Festival 2022

Actualitate

Embargo Fest 2022

A treia ediție Embargo Fest între tradiție, bună organizare, artiști buni, public cald și forțele dezlănțuite ale naturii

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru