Se renunță la catalogul clasic

Dată

În România sunt aproximativ 2.000 de școli care folosesc diferite aplicații pentru a avea catalog digital. Softurile nu sunt asigurate de minister, ci fiecare școală în parte se descurcă prin surse proprii. Drept răspuns la nevoia de transformare digitală a sistemului de învățământ, Ministerul Educației a început în acest an implementarea programului pilot „Catalogul Electronic”.
La nivel național sunt 248 de unități de învățământ care vor implementa, în anul școlar 2021-2022, catalogul electronic, fiind parte a programului pilot. Radu Szekel, consilierul Ministrului Educației, spune că scopul acestui proiect este renunțarea la catalogul clasic în toate școlile din țară, deși Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat în luna ianuarie a acestui an că peste 280.000 de elevi nu au acces la internet.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru