Se fac înscrieri la colegiile militare

Dată

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile militare naționale. Înscrierile se fac până în 25 martie. Pentru a putea participa la admitere, candidaţii trebuie să aibă vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în acest an.
Elevii interesaţi se pot adresa biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparține cu domiciliul, obligatoriu însoţiţi de unul dintre părinţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova pentru a completa fişa de recrutare necesară pentru a fi incluşi în procesul de admitere, elevii au nevoie de certificatul de naştere şi cartea de identitate. După înscriere, elevii trec prin probe eliminatorii precum cele sportive, proba psihologică și apoi trebuie să își facă fişa medicală. Efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale se face în perioada 31 ianuarie -22 aprilie. Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi”Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.
Elevii din Oltenia susţin aceste probe la Centrul Regional din Alba- Iulia. Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.
Susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare are loc în perioada 17 ianuarie- 8 aprilie.
Nu mai sunt locuri speciale pentru băieţi şi fete. Admiterea se face în ordinea mediei care se calculează astfel: 20% va fi media de admitere, care va fi compusă din 80% media de la evaluarea naţională şi 20% media din perioada gimnaziului şi 80% nota de la testul de verificare a cunoştinţelor. Admiterea are loc după afişarea rezultatelor finale de la Evaluarea Naţională.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru