Schimbări în proiectul „România Educată”

Dată

Proiectul „România Educată” va fi aprobat, săptămâna viitoare, în Guvern. Principala modificare, adusă sistemului de educație, vizează învățământul liceal, unde vor exista trei profiluri: teoretic, profesional și vocațional cu aceeași durată. Pentru liceele profesionale, autoritățile speră la o colaborare strânsă cu mediul privat, pentru o mai bună includere, pe piața muncii, a elevilor care termină un liceu profesional sau tehnologic. O altă noutate este că liceele au posibilitatea de a organiza examene de admitere, organizate înainte de Evaluarea Națională. Examenul de Bacalaureat va fi format din testări transdisciplinare și ar putea fi asemănător testelor PISA. Acesta va putea fi susținut și de elevii de la școlile profesionale sau liceele tehnologice. Proiectul mai prevede și înființarea de colegii universitare, la care admiterea să se facă fără Bacalaureat, pentru ca absolvenții să primească o diplomă de calificare de nivel 5, echivalentă diplomelor obținute în școlile postliceale. La gimnaziu, la clasele I-IV, evaluarea la clasă se va face prin calificative, iar evaluările anuale vor fi axate pe competențe cheie și vor include și un raport din partea consilierului școlar. La clasele V-VIII, evaluarea la clasă se va face prin note, iar tezele de final de an vor fi cu subiect unic, la care se adaugă și raportul consilierului școlar.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum profesionalizăm administrațiile – QubArena

Singura șansă a românilor o reprezintă profesionalizarea instituțiilor și oamenilor, strategiile de lungă durată, menținerea și punerea loc în practică, armonizarea în interesul public, între politic și administrație.

Actualitate

Greva profesorilor continuă – Vox

Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală după mai multe runde de negocieri între Guvern și reprezentanții sindicatelor.

Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Actualitate

Președintele Germaniei, în premieră la Timișoara

Frank Walter Steinmeier, președintele Germaniei se află în prima sa vizită la Timișoara. După o scurtă vizită în capitală, urmată de o oprire și la Sibiu, acesta a ajuns și la Timișoara. Aici, a avut programate mai multe întâlniri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru