Schimbări în proiectul „România Educată”

Dată

Proiectul „România Educată” va fi aprobat, săptămâna viitoare, în Guvern. Principala modificare, adusă sistemului de educație, vizează învățământul liceal, unde vor exista trei profiluri: teoretic, profesional și vocațional cu aceeași durată. Pentru liceele profesionale, autoritățile speră la o colaborare strânsă cu mediul privat, pentru o mai bună includere, pe piața muncii, a elevilor care termină un liceu profesional sau tehnologic. O altă noutate este că liceele au posibilitatea de a organiza examene de admitere, organizate înainte de Evaluarea Națională. Examenul de Bacalaureat va fi format din testări transdisciplinare și ar putea fi asemănător testelor PISA. Acesta va putea fi susținut și de elevii de la școlile profesionale sau liceele tehnologice. Proiectul mai prevede și înființarea de colegii universitare, la care admiterea să se facă fără Bacalaureat, pentru ca absolvenții să primească o diplomă de calificare de nivel 5, echivalentă diplomelor obținute în școlile postliceale. La gimnaziu, la clasele I-IV, evaluarea la clasă se va face prin calificative, iar evaluările anuale vor fi axate pe competențe cheie și vor include și un raport din partea consilierului școlar. La clasele V-VIII, evaluarea la clasă se va face prin note, iar tezele de final de an vor fi cu subiect unic, la care se adaugă și raportul consilierului școlar.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Cultură & Culte & Educație

NeoNlitic la Casa Artelor din Timișoara

Cea de-a treia ediție a NeoNlitic va fi prezentă la Casa Artelor din Timișoara, până pe 31 octombrie. Programul de vizionare este de marți până duminică, între orele 13:00 – 18:00.

Economie & Finanțe & Piața muncii

A crescut numărul insolvențelor

Peste 4.300 de firme și persoane fizice autorizate au intrat în insolvență în primele nouă luni ale anului 2021.

Actualitate

Rămân timișorenii fără căldură în această iarnă?

Rămân timișorenii fără căldură în această iarnă?

Evenimente

Ziua Armatei Române

Ziua Armatei României este sărbătorită, astăzi, 25 octombrie printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru