Schimbări în proiectul „România Educată”

Dată

Proiectul „România Educată” va fi aprobat, săptămâna viitoare, în Guvern. Principala modificare, adusă sistemului de educație, vizează învățământul liceal, unde vor exista trei profiluri: teoretic, profesional și vocațional cu aceeași durată. Pentru liceele profesionale, autoritățile speră la o colaborare strânsă cu mediul privat, pentru o mai bună includere, pe piața muncii, a elevilor care termină un liceu profesional sau tehnologic. O altă noutate este că liceele au posibilitatea de a organiza examene de admitere, organizate înainte de Evaluarea Națională. Examenul de Bacalaureat va fi format din testări transdisciplinare și ar putea fi asemănător testelor PISA. Acesta va putea fi susținut și de elevii de la școlile profesionale sau liceele tehnologice. Proiectul mai prevede și înființarea de colegii universitare, la care admiterea să se facă fără Bacalaureat, pentru ca absolvenții să primească o diplomă de calificare de nivel 5, echivalentă diplomelor obținute în școlile postliceale. La gimnaziu, la clasele I-IV, evaluarea la clasă se va face prin calificative, iar evaluările anuale vor fi axate pe competențe cheie și vor include și un raport din partea consilierului școlar. La clasele V-VIII, evaluarea la clasă se va face prin note, iar tezele de final de an vor fi cu subiect unic, la care se adaugă și raportul consilierului școlar.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru