România în topul violenței psihice în școli

Dată

România se află pe locul 3 la nivel european în privința violenței psihologice în școli. Ministerul Educației dorește mai mulți psihopedagogi pentru elevi și un grup anti-bullying în fiecare școală. În acest moment, fiecare consilier școlar are în grijă aproximativ 1.200 elevi, aproape de trei ori mai mult decât ar trebui pentru a obține rezultate. Pentru copii, întâlnire cu psihopedagogii sunt foarte importante. Încă de anul trecut, normele de aplicare a legii împotriva violenței psihologice obligă fiecare școală să înființeze un grup din care să facă parte consilierul școlii, profesori și reprezentanți ai elevilor și părinților. Legea e, însă, greu de aplicat. În toată țara lucrează doar 2.500 consilieri școlari, adică unul la fiecare 1.200 elevi. Pentru a fi eficient, un consilier ar trebui să aibă în grijă doar 500 elevi și să stea în școală pe toată durata programului copiilor. Cel mai recent studiu realizat de Organizația Salvați Copiii arată că peste 200.000 elevi de gimnaziu și liceu sunt loviţi în mod repetat de colegii lor, mai mult de 300.00 sunt umiliți în public, iar aproape 400.000 sunt amenințați cu bătaia.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru