România în topul violenței psihice în școli

Dată

România se află pe locul 3 la nivel european în privința violenței psihologice în școli. Ministerul Educației dorește mai mulți psihopedagogi pentru elevi și un grup anti-bullying în fiecare școală. În acest moment, fiecare consilier școlar are în grijă aproximativ 1.200 elevi, aproape de trei ori mai mult decât ar trebui pentru a obține rezultate. Pentru copii, întâlnire cu psihopedagogii sunt foarte importante. Încă de anul trecut, normele de aplicare a legii împotriva violenței psihologice obligă fiecare școală să înființeze un grup din care să facă parte consilierul școlii, profesori și reprezentanți ai elevilor și părinților. Legea e, însă, greu de aplicat. În toată țara lucrează doar 2.500 consilieri școlari, adică unul la fiecare 1.200 elevi. Pentru a fi eficient, un consilier ar trebui să aibă în grijă doar 500 elevi și să stea în școală pe toată durata programului copiilor. Cel mai recent studiu realizat de Organizația Salvați Copiii arată că peste 200.000 elevi de gimnaziu și liceu sunt loviţi în mod repetat de colegii lor, mai mult de 300.00 sunt umiliți în public, iar aproape 400.000 sunt amenințați cu bătaia.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru