Programa pentru Bacalaureat 2022

Dată

Ministerul Educaţiei a anunţat programa pentru examenul de Bacalaureat din 2022, care este în mare parte cea aprobată în 2021, de la fiecare disciplină care se învaţă în anul terminal, au fost eliminate însă anumite conţinuturi.
Astfel că, la Limba şi literatura română nu apar autori precum Eugen Lovinescu, Titu Maiorescu, Marin Preda, Nichita Stănescu şi Marin Sorescu. La istorie, elevii vor trebui să pregătească teme din 4 domenii, printre care se află romanitatea românilor în viziunea istoricilor, secolul XX: între democraţie şi totalitarism, respectiv Constituţiile României.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de saptamani de cursuri şi se va încheia la data de 27 mai 2022.
Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 6-15 iunie se vor evalua competenţele lingivistice, respectiv cele digitale, iar în perioada 20-23 iunie se vor desfăşura probele scrise.
Rezultatele finale vor fi afişate în 1 iulie, după perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru