Părinții sociali, la mare căutare

Dată

Statul român angajează părinţi sociali. Este o profesie mai puţin cunoscută la noi, dar necesară acum, când marile centre de plasament se desfiinţează şi sunt înlocuite de case de tip familial. Mama şi tatăl social vor locui împreună cu opt copii şi au misiunea să le ofere o viaţă cât mai armonioasă, dar şi cu responsabilităţi fireşti fiecărei vârste. Doritorii trebuie să aibă cel puţin opt clase, un bun echilibru psihic şi să nu fi avut vreodată probleme cu legea. Salariul brut al părinţilor sociali este cuprins între 2.600 şi 3.000 lei, la care se adăugă o indemnizaţie de hrană de peste 300 lei lunar, iar locuinţa este asigurată de stat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru