După doi ani de întrerupere, Ministerul Educației a decis reluarea etapizată a olimpiadelor și concursurilor școlare, însă nu toate vor fi organizate din primăvara acestui an. La momentul suspendării competițiilor școlare, erau programate 78 de olimpiade naționale, 67 de concursuri naționale, 171 de concursuri educative cu finanțarea Ministerului Educației, precum și 150 de concursuri educative naționale și peste 1.800 concursuri regionale și interjudețene fără finanțarea Ministerului Educației.
Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiții în condiții de siguranță, motiv pentru care, principiul ce a stat la baza primei selecții a fost prioritizarea participării României la competițiile internaționale anunțate pentru anul 2022. Toate competițiile listate în prima etapă sunt competiții care prevăd etape internaționale.
În perioada următoare, listele competițiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade și concursuri care nu prevăd etape internaționale, dar au tradiție și participare națională în sistemul de învățământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de Limba și Literatura Română. De asemenea, metodologia-cadru, regulamentele specifice de organizare și desfășurare și calendarul competițional, vor fi adaptate contextului și vor fi trimise spre publicare în cel mai scurt timp.
Nu se reiau toate olimpiadele școlare
Dată
DISTRIBUIE
Premiu de excelență pentru trei școli din Timiș – VoxQub
octombrie 11, 2024
Președintele României, Klaus Iohannis, a decorat trei școli din județul Timiș pentru excelența în educație, în cadrul unei ceremonii oficiale.
Premieră medicală în România – VoxQub
octombrie 11, 2024
O echipă de medici de la Timișoara a realizat o intervenție chirurgicală în premieră pentru România, efectuând trei bypass-uri coronariene arteriale totale folosind arterele mamare, ...
Proiect de jumate de milion de euro pentru podul din Găvojdia – VoxQub
octombrie 11, 2024
Podul din localitatea Găvojdia, județul Timiș, va fi demolat după ce eforturile de salvare au eșuat din cauza stării avansate de degradare.