Noutățile anului școlar

Dată

Anul şcolar 2021-2022 vine cu o noutate pentru elevi. Primul semestru nu se mai termină în ianuarie, ca până acum. Va fi mai scurt, va avea doar 14 săptămâni şi se va încheia în 22 decembrie. Totuşi, cei din învăţământul preşcolar şi primar au o săptămână de vacanţă, între 25 şi 31 octombrie. Cel de-al doilea semestru este mult mai lung. Va avea 20 de săptămâni de cursuri şi ţine până în 10 iunie, când începe vacanţa de vară. Excepţie fac cei care termină liceul şi pentru care anul şcolar are 32 de săptămâni şi se încheie în 27 mai. Un an şcolar mai scurt au şi cei care termină clasa a VIII-a. Ei vor termina şcoala în 3 iunie 2022 și încep examenele naţionale în 14 iunie. În acest an şcolar, elevii de gimnaziu şi liceenii vor da din nou teze, primele după semestrul 1, de acum doi ani. Potrivit ordinului de ministru, tezele se susțin cu cel puțin 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului. Rămâne de văzut dacă situaţia epidemiologică va permite până la urmă susţinerea tezelor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru