Noutățile anului școlar

Dată

Anul şcolar 2021-2022 vine cu o noutate pentru elevi. Primul semestru nu se mai termină în ianuarie, ca până acum. Va fi mai scurt, va avea doar 14 săptămâni şi se va încheia în 22 decembrie. Totuşi, cei din învăţământul preşcolar şi primar au o săptămână de vacanţă, între 25 şi 31 octombrie. Cel de-al doilea semestru este mult mai lung. Va avea 20 de săptămâni de cursuri şi ţine până în 10 iunie, când începe vacanţa de vară. Excepţie fac cei care termină liceul şi pentru care anul şcolar are 32 de săptămâni şi se încheie în 27 mai. Un an şcolar mai scurt au şi cei care termină clasa a VIII-a. Ei vor termina şcoala în 3 iunie 2022 și încep examenele naţionale în 14 iunie. În acest an şcolar, elevii de gimnaziu şi liceenii vor da din nou teze, primele după semestrul 1, de acum doi ani. Potrivit ordinului de ministru, tezele se susțin cu cel puțin 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului. Rămâne de văzut dacă situaţia epidemiologică va permite până la urmă susţinerea tezelor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru