Noutățile anului școlar

Dată

Anul şcolar 2021-2022 vine cu o noutate pentru elevi. Primul semestru nu se mai termină în ianuarie, ca până acum. Va fi mai scurt, va avea doar 14 săptămâni şi se va încheia în 22 decembrie. Totuşi, cei din învăţământul preşcolar şi primar au o săptămână de vacanţă, între 25 şi 31 octombrie. Cel de-al doilea semestru este mult mai lung. Va avea 20 de săptămâni de cursuri şi ţine până în 10 iunie, când începe vacanţa de vară. Excepţie fac cei care termină liceul şi pentru care anul şcolar are 32 de săptămâni şi se încheie în 27 mai. Un an şcolar mai scurt au şi cei care termină clasa a VIII-a. Ei vor termina şcoala în 3 iunie 2022 și încep examenele naţionale în 14 iunie. În acest an şcolar, elevii de gimnaziu şi liceenii vor da din nou teze, primele după semestrul 1, de acum doi ani. Potrivit ordinului de ministru, tezele se susțin cu cel puțin 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului. Rămâne de văzut dacă situaţia epidemiologică va permite până la urmă susţinerea tezelor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum a ajuns Euroins la faliment? – MozaiQub

Euroins este cea mai mare societate de asigurări RCA din România, dar și cea mai reclamată, dată în judecată și sancționată dintre ele.

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru