Locuri de muncă vacante

Dată

19.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional figurează în evidenţele Agenţiei Naționale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Persoanelor fără studii sau cu studii primare şi gimnaziale li se oferă în total cele mai multe slujbe, peste 7.500. Mai bine de 5.200 de locuri de muncă sunt destinate celor cu studii profesionale, iar cele mai puţine, persoanelor cu pregătire universitară, adică aproape 1.250. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă mai informează că în această perioadă sunt disponibile prin EURES,  rețeaua europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a forței de muncă, aproximativ 140 de locuri de muncă în Spaţiul Economic European. Cea mai mare parte sunt în Norvegia, care caută să angajeze în domenii diverse, de la inginer şi ortodont până la maseur sau bucătar. În Olanda se caută 20 de culegători de căpşuni, iar în Germania, 17 persoane care să lucreze ca legumicultor, dar şi ca şofer, lăcătuş sau electrician.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru