Lipsa de studii profesionale, o mare problemă

Dată

Tinerii din România care nu au competenţele necesare sau nu au studii de formare profesională întâmpină greutăți legate de accesul pe piaţa muncii, a afirmat preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin, Cristina Chiriac. Ea spune că învățământul profesional reprezintă o oportunitatefoarte bună pentru tineri, nu un dezavantaj. Tinerii care învaţă într-o şcoala de meserii vor avea şanse reale pe piaţa muncii prin calificarea pe care o vor obţine în urma anilor de practică pe care i-au făcut. În România, “Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” a fost semnat în decembrie 2019 şi presupune introducerea de ore de educaţie antreprenorială în învăţământul gimnazial şi susţine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalităţi noi şi creative de predare şi învăţare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru