Lege împotriva antisemitismului și xenofobiei

Dată

Hotărârea de Guvern care vizează prevenirea şi combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării şi a discursului instigator la ură a fost adoptată. Mesajul guvernului este de toleranță zero față de amenințările cu caracter antisemit, xenofob, față de radicalizări, diverse forme de intoleranță, discriminare, violență politică sau simbolică. Strategia are scop preventiv și se va implementa pentru a evita atentatele și evoluțiile negative din alte țări. Grupul țintă este format din elevi, studenți, profesori, angajații instituțiilor publice și societate civilă. În prezent, în Uniunea Europeană, șapte state au adoptat această hotărâre, printre care și Germania, Austria și Franța.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru