Începe Evaluarea Națională

Dată

Astăzi, 22 iunie, începe examenul de Evaluare Națională cu proba scrisă la Limba și literatura română. Peste 131.000 de elevii s-au înscris la examenul finalizării gimnaziului. Candidații au scăpat de stresul triajului epidemiologic, dar vor fi obligați să poarte masca de protecție și au primit 15 minute în plus pentru a completa căsuța de identificare. Toate sălile sunt supravegheate audio-video şi au pe uşă anunţul referitor la monitorizare. Elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, care, de anul acesta, testează creativitatea și capacitatea de a folosi noțiunile, nu doar de a le memora. Modelul a fost preluat din testele PISA. Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 16:00 şi 19:00 şi în 30 iunie, între orele 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise şi online. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

sursă foto: www.desteptarea.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru