Începe Evaluarea Națională

Dată

Astăzi, 22 iunie, începe examenul de Evaluare Națională cu proba scrisă la Limba și literatura română. Peste 131.000 de elevii s-au înscris la examenul finalizării gimnaziului. Candidații au scăpat de stresul triajului epidemiologic, dar vor fi obligați să poarte masca de protecție și au primit 15 minute în plus pentru a completa căsuța de identificare. Toate sălile sunt supravegheate audio-video şi au pe uşă anunţul referitor la monitorizare. Elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, care, de anul acesta, testează creativitatea și capacitatea de a folosi noțiunile, nu doar de a le memora. Modelul a fost preluat din testele PISA. Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 16:00 şi 19:00 şi în 30 iunie, între orele 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise şi online. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

sursă foto: www.desteptarea.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru