Începe Bacalaureatul

Dată

Examenul național de Bacalaureat începe astăzi, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Conform ministrului Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, doar 77% dintre absolvenţii din promoţia curentă s-au înscris în această sesiune. Procentul este mai mic comparativ cu cel al elevilor din promoţia trecută. El spune că acest lucru a fost cauzat de pandemie şi, având în vedere contextul în care s-au desfăşurat cursurile în anul şcolar care s-a încheiat, nu acceptă ca subiectele la examen să nu fie clare. Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru 5 iulie. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru