Încep înscrierile pentru Evaluarea Națională

Dată

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de astăzi, 7 iunie şi până în 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională. Prima probă, la Limba şi literatura română, se va desfăşura în 22 iunie, iar proba la Matematică în 24 iunie. Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă în 25 iunie. Potrivit Ministerului Educației, examenul va avea şi o etapă specială, programată din 28 iunie, destinată candidaţilor care, conform certificatului medical, nu s-au putut înscrie în prima etapă. Media obţinută la Evaluarea Națională reprezintă un criteriu pentru admiterea elevilor la liceu.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru