Ghid pentru elevi

Dată

Un ghid informativ destinat elevilor de clasa a VIII-a, care vor susţine Evaluarea Naţională a fost publicat pe site-ul Ministerului Educației. Ghidul conține informații despre condițiile de examen, organizarea lui, precum și desfășurarea probelor scrise. Mai mult, sunt incluse informaţii despre depunerea contestaţiilor şi sfaturi cu privire la organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe. Accesul candidaţilor va fi permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar la ora 9:00 va începe examenul. La probele scrise elevii vor primi subiectele sub formă de broşură, la care pot solicita şi pagini suplimentare dacă este cazul, iar broşura se va preda la finalul probei. De asemenea, se va folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru desene numai creion negru. Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare, carantină ori alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza sau participa la probele Evaluării Naţionale. Ei pot susţine probele examenului în etapa specială. Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se va face anonimizat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce – VOX

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce o perioadă de până la 10 ani, conform unui proiect de lege depus de parlamentarul Robert Cazanciuc.

Actualitate

Peste 4.000 permise de ședere, emise în județul Timiș – VOX

Aproximativ 4000 permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an.

Actualitate

Produsele cosmetice – benefice sau nocive? – MozaiQub

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi, fie că vorbim doar despre folosirea unui ruj discret, a unui rimel, până la nelipsita cremă de față sau deodorant sau parfum, însă multitudinea de produse disponibile de pe piață, poate îngreuna alegerile atunci când vine vorba despre alegerea unui produs în defavoarea altuia.

Actualitate

De vorbă cu Radu Almășan – Povești cu cântec

Pentru melomanii pasionați de muzica autohtonă, numele lui Radu Almășan este bine-cunoscut.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru