Ghid pentru elevi

Dată

Un ghid informativ destinat elevilor de clasa a VIII-a, care vor susţine Evaluarea Naţională a fost publicat pe site-ul Ministerului Educației. Ghidul conține informații despre condițiile de examen, organizarea lui, precum și desfășurarea probelor scrise. Mai mult, sunt incluse informaţii despre depunerea contestaţiilor şi sfaturi cu privire la organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe. Accesul candidaţilor va fi permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar la ora 9:00 va începe examenul. La probele scrise elevii vor primi subiectele sub formă de broşură, la care pot solicita şi pagini suplimentare dacă este cazul, iar broşura se va preda la finalul probei. De asemenea, se va folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru desene numai creion negru. Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare, carantină ori alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza sau participa la probele Evaluării Naţionale. Ei pot susţine probele examenului în etapa specială. Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se va face anonimizat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru