Ghid pentru elevi

Dată

Un ghid informativ destinat elevilor de clasa a VIII-a, care vor susţine Evaluarea Naţională a fost publicat pe site-ul Ministerului Educației. Ghidul conține informații despre condițiile de examen, organizarea lui, precum și desfășurarea probelor scrise. Mai mult, sunt incluse informaţii despre depunerea contestaţiilor şi sfaturi cu privire la organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe. Accesul candidaţilor va fi permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar la ora 9:00 va începe examenul. La probele scrise elevii vor primi subiectele sub formă de broşură, la care pot solicita şi pagini suplimentare dacă este cazul, iar broşura se va preda la finalul probei. De asemenea, se va folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru desene numai creion negru. Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare, carantină ori alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza sau participa la probele Evaluării Naţionale. Ei pot susţine probele examenului în etapa specială. Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se va face anonimizat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru