Festivalul Etniilor la Timișoara – Știrile Qub

Dată

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Etniilor, va avea loc în 6 iunie, de la ora 17:00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Zece formații de cântece și dansuri ale sârbilor, bulgarilor, germanilor, maghiarilor, slovacilor, țiganilor, evreilor, ucrainenilor și aromânilor vor reînvia atmosfera Banatului, cu obiceiuri, costume, dansuri și jocuri specifice fiecărei etnii. Vor participa ansamblurile folclorice „Edelweiss” din Deta, „Necea” al asociației Cârlibana din Dudeștii Noi, Vasile Popa, solist al grupului „Vocea Pindului”, „Bokréta” din Timișoara, „Huțulii din Banat” din Remetea și mulți alții. Invitatul special al evenimentului este Pera Todorovici și Tamburașii. Cei prezenți vor putea vizita și o expoziție foto intitulată „Banatul – casa cu două pridvoare”. Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de prevenție în vigoare. Organizatorii au transmis că la spectacol vor avea acces persoanele care au fost vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau persoanele care pot face dovada unor rezultate negative ale unor teste PCR sau antigen rapid, nu mai vechi de 72 de ore, respectiv 24 de ore. Pot asista, de asemenea la spectacol cei care care au fost infectați cu SARS-COV-2 și se află între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării. Spectatorii trebuie să facă dovada acestor situații prin prezentarea documentelor pe hârtie sau suport electronic.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru