Festivalul Etniilor la Timișoara – Știrile Qub

Dată

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Etniilor, va avea loc în 6 iunie, de la ora 17:00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Zece formații de cântece și dansuri ale sârbilor, bulgarilor, germanilor, maghiarilor, slovacilor, țiganilor, evreilor, ucrainenilor și aromânilor vor reînvia atmosfera Banatului, cu obiceiuri, costume, dansuri și jocuri specifice fiecărei etnii. Vor participa ansamblurile folclorice „Edelweiss” din Deta, „Necea” al asociației Cârlibana din Dudeștii Noi, Vasile Popa, solist al grupului „Vocea Pindului”, „Bokréta” din Timișoara, „Huțulii din Banat” din Remetea și mulți alții. Invitatul special al evenimentului este Pera Todorovici și Tamburașii. Cei prezenți vor putea vizita și o expoziție foto intitulată „Banatul – casa cu două pridvoare”. Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de prevenție în vigoare. Organizatorii au transmis că la spectacol vor avea acces persoanele care au fost vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau persoanele care pot face dovada unor rezultate negative ale unor teste PCR sau antigen rapid, nu mai vechi de 72 de ore, respectiv 24 de ore. Pot asista, de asemenea la spectacol cei care care au fost infectați cu SARS-COV-2 și se află între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării. Spectatorii trebuie să facă dovada acestor situații prin prezentarea documentelor pe hârtie sau suport electronic.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Cetățenia română obținută prin mijloace electronice, Cât au lucrat românii în pandemie, Cardul de sănătate european, pentru călătorii, Un nou val de caniculă va cuprinde România.

MozaiQub

Povești din spatele orașelor – MozaiQub

După călătoria sa în Novi Sad și Rijeka, expoziția „Stories Behind Cities” își încheie drumul luna aceasta în al treilea oraș Capitală Europeană a Culturii – Timișoara.

Legislație & Ordine & Apărare

Cetățenia română obținută prin mijloace electronice

Persoanele care vor să obțină sau să redobândească cetățenia română pot depune solicitările de acordare a acesteia și prin mijloace electronice.

Informații Utile

Energia implicării

Qub TV – Energia implicării!

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru