Festivalul Etniilor la Timișoara – Știrile Qub

Dată

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Etniilor, va avea loc în 6 iunie, de la ora 17:00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Zece formații de cântece și dansuri ale sârbilor, bulgarilor, germanilor, maghiarilor, slovacilor, țiganilor, evreilor, ucrainenilor și aromânilor vor reînvia atmosfera Banatului, cu obiceiuri, costume, dansuri și jocuri specifice fiecărei etnii. Vor participa ansamblurile folclorice „Edelweiss” din Deta, „Necea” al asociației Cârlibana din Dudeștii Noi, Vasile Popa, solist al grupului „Vocea Pindului”, „Bokréta” din Timișoara, „Huțulii din Banat” din Remetea și mulți alții. Invitatul special al evenimentului este Pera Todorovici și Tamburașii. Cei prezenți vor putea vizita și o expoziție foto intitulată „Banatul – casa cu două pridvoare”. Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de prevenție în vigoare. Organizatorii au transmis că la spectacol vor avea acces persoanele care au fost vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau persoanele care pot face dovada unor rezultate negative ale unor teste PCR sau antigen rapid, nu mai vechi de 72 de ore, respectiv 24 de ore. Pot asista, de asemenea la spectacol cei care care au fost infectați cu SARS-COV-2 și se află între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării. Spectatorii trebuie să facă dovada acestor situații prin prezentarea documentelor pe hârtie sau suport electronic.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru