Evaluările naționale reprogramate

Dată

Anul acesta, Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezența fizică, potrivit regulilor în vigoare, în perioada 12-28 mai. În ceea ce privește Evaluarea națională pentru clasa a VI-a, calendarul este neschimbat, respectiv, în data de 12 mai 2021 are loc examenul la Limbă şi comunicare, iar în 13 mai la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Evaluarea națională pentru clasa a IV-a calendarul este, de asemenea, neschimbat. Astfel, în 18 mai  va avea loc proba la limba română, în 19 mai 2021 la matematică și în 20 mai 2021 la limba maternă. Evaluarea națională pentru clasa a II-a calendarul este nou, astfel că se va desfășura în 25 mai la limba română și limba maternă scris, în 26 mai la limba română și limba maternă citit, în 27 mai 2021 la matematică, iar în 28 mai 2021 la limba română pentru minoritățile naționale, scris și citit. Modelele de teste au fost publicate de Ministerul Educației pe site-ul afișat pe ecran.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru