Evaluarea Națională pentru clasa a II-a

Dată

Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a II-a începe astăzi, 25 mai cu probele scrise la Limba română şi cea maternă, iar proble de citire vor avea loc miercuri, 26 mai. Proba la matematică este programată joi, 27 mai, în timp ce proba la Limba română pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri, 28 mai. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Elevii au la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea cerințelor. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test. Rezultatele obţinute nu se afişează public şi nu se trec în catalogul clasei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru