Evaluarea Națională pentru clasa a II-a

Dată

Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a II-a începe astăzi, 25 mai cu probele scrise la Limba română şi cea maternă, iar proble de citire vor avea loc miercuri, 26 mai. Proba la matematică este programată joi, 27 mai, în timp ce proba la Limba română pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri, 28 mai. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Elevii au la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea cerințelor. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test. Rezultatele obţinute nu se afişează public şi nu se trec în catalogul clasei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru