Elevii testați cu teste de salivă

Dată

Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână cu teste de salivă pe care le vor putea folosi singuri, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Guvernul va aloca din fondul de rezervă banii necesari pentru a cumpăra 70 de milioane de teste rapide antigen, conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea vor fi distribuite în școli prin Direcţiile de Sănătate Publică. Elevii care vor fi ieși pozitivi la testele de salivă nu vor fi înregistrați la DSP, ci vor repeta testul, însă cu unul RT-PCR sau unul rapid antigen. La aproape o lună de la începerea anului şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ au activitatea suspendată din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru