Elevii testați cu teste de salivă

Dată

Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână cu teste de salivă pe care le vor putea folosi singuri, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Guvernul va aloca din fondul de rezervă banii necesari pentru a cumpăra 70 de milioane de teste rapide antigen, conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea vor fi distribuite în școli prin Direcţiile de Sănătate Publică. Elevii care vor fi ieși pozitivi la testele de salivă nu vor fi înregistrați la DSP, ci vor repeta testul, însă cu unul RT-PCR sau unul rapid antigen. La aproape o lună de la începerea anului şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ au activitatea suspendată din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ploile ne găsesc mereu fără soluții

Actualitate

Conferința internațională „Security Challenges in the Balkans”, la Timișoara

A șaptea ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans” are loc la Timișoara. Conferința este organizată în cadrul parteneriatului existent între Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Actualitate

Cod portocaliu de averse în vestul țării

Actualitate

Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena

Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru