Elevii testați cu teste de salivă

Dată

Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână cu teste de salivă pe care le vor putea folosi singuri, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Guvernul va aloca din fondul de rezervă banii necesari pentru a cumpăra 70 de milioane de teste rapide antigen, conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea vor fi distribuite în școli prin Direcţiile de Sănătate Publică. Elevii care vor fi ieși pozitivi la testele de salivă nu vor fi înregistrați la DSP, ci vor repeta testul, însă cu unul RT-PCR sau unul rapid antigen. La aproape o lună de la începerea anului şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ au activitatea suspendată din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru