Elevii termină cursurile

Dată

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile astăzi, 6 iunie, când este şi ultima zi de înscriere a candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Potrivit Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Bacalaureatul ar urma să fie susţinut de peste 100.000 candidaţi, iar aproximativ 30.000 dintre aceştia s-au vaccinat împotriva Covid-19. Candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă a examenului maturității, cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă a profilului, în 30 are loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie, proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12:00, iar până la ora 18:00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie. Reamintim că Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează sau se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru