Elevii termină cursurile

Dată

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile astăzi, 6 iunie, când este şi ultima zi de înscriere a candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Potrivit Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Bacalaureatul ar urma să fie susţinut de peste 100.000 candidaţi, iar aproximativ 30.000 dintre aceştia s-au vaccinat împotriva Covid-19. Candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă a examenului maturității, cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă a profilului, în 30 are loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie, proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12:00, iar până la ora 18:00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie. Reamintim că Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează sau se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru