Elevii din nou la școală

Dată

S-au reluat cursurile pentru elevii din învățământul preuniversitar începând de astăzi, 8 noiembrie, după o vacanță de 2 săptămâni. Aceștia se întorc fizic la școală dacă peste 60% din personalul unității de învățământ este vaccinat. În caz contrar, elevii vor relua cursurile în format online, a declarat Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, doar 54% dintre școlile și grădinițele din învățământul de stat și privat au o rată de vaccinare a personalului didactic și nedidactic de peste 60%, ceea ce înseamnă că doar 1,8 milioane de elevi și copii se vor putea întoarce fizic la școală. Rata de vaccinare a personalului dintr-o unitate de învățământ poate fi aflată de către părinți de pe site-ul inspectoratelor școlare județene. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai afirmat că vor fi efectuate controale în școli pentru a verifica raportarea corectă a ratei de vaccinare. Acesta a afirmat că vor fi verificate școlile cu un procent de vaccinare redus, dar și cele cu un procent ridicat deoarece există suspiciuni de raportări false.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru