Elevii din nou la școală

Dată

S-au reluat cursurile pentru elevii din învățământul preuniversitar începând de astăzi, 8 noiembrie, după o vacanță de 2 săptămâni. Aceștia se întorc fizic la școală dacă peste 60% din personalul unității de învățământ este vaccinat. În caz contrar, elevii vor relua cursurile în format online, a declarat Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, doar 54% dintre școlile și grădinițele din învățământul de stat și privat au o rată de vaccinare a personalului didactic și nedidactic de peste 60%, ceea ce înseamnă că doar 1,8 milioane de elevi și copii se vor putea întoarce fizic la școală. Rata de vaccinare a personalului dintr-o unitate de învățământ poate fi aflată de către părinți de pe site-ul inspectoratelor școlare județene. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai afirmat că vor fi efectuate controale în școli pentru a verifica raportarea corectă a ratei de vaccinare. Acesta a afirmat că vor fi verificate școlile cu un procent de vaccinare redus, dar și cele cu un procent ridicat deoarece există suspiciuni de raportări false.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru