Două etape de înscriere la școlile profesionale

Dată

Admiterea la şcolile profesionale din județul Dolj pentru absolvenţii de gimnaziu nu este condiţionată de susţinerea Evaluării Naţionale. Pentru admiterea în învăţământul profesional absolvenţii de gimnaziu vor avea două etape de înscriere. Prima etapă de este în perioada 5-14 iulie, iar cea de a doua în 15-20 iulie. Dosarele se depun fizic, dar şi prin poştă sau electronic. Cei care trimit documentele online trebuie să trimită şi cartea de identitate şi certificatul de naştere în copie. Pentru admitere în învăţământul profesional, elevii nu participă la distribuirea computerizată. Cei care optează pentru învăţământul profesional primesc lunar o bursă de 200 lei. La învăţământul profesional dual, angajatorii mai acordă o bursă cel puţin egală cu bursa de stat. Mai mult, elevii au posibilitatea să facă practica la angajatori şi după absolvire, chiar să fie angajaţi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehnica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

MozaiQub

Cum încep cursurile la UMF Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara a început să își desfășoare activitatea didactică luni, 20 septembrie, studenții trecând în decurs de o săptămână de la predarea exclusiv față în față la un mod de predare hibrid.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Centrul Universitar UBB din Reșița? – MozaiQub

Ne aflăm pe ultima sută de metri. Centrul Universitar UBB din Reșița își așteaptă din nou studenții pentru un nou an universitar.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru