Două etape de înscriere la școlile profesionale

Dată

Admiterea la şcolile profesionale din județul Dolj pentru absolvenţii de gimnaziu nu este condiţionată de susţinerea Evaluării Naţionale. Pentru admiterea în învăţământul profesional absolvenţii de gimnaziu vor avea două etape de înscriere. Prima etapă de este în perioada 5-14 iulie, iar cea de a doua în 15-20 iulie. Dosarele se depun fizic, dar şi prin poştă sau electronic. Cei care trimit documentele online trebuie să trimită şi cartea de identitate şi certificatul de naştere în copie. Pentru admitere în învăţământul profesional, elevii nu participă la distribuirea computerizată. Cei care optează pentru învăţământul profesional primesc lunar o bursă de 200 lei. La învăţământul profesional dual, angajatorii mai acordă o bursă cel puţin egală cu bursa de stat. Mai mult, elevii au posibilitatea să facă practica la angajatori şi după absolvire, chiar să fie angajaţi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum profesionalizăm administrațiile – QubArena

Singura șansă a românilor o reprezintă profesionalizarea instituțiilor și oamenilor, strategiile de lungă durată, menținerea și punerea loc în practică, armonizarea în interesul public, între politic și administrație.

Actualitate

Greva profesorilor continuă – Vox

Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală după mai multe runde de negocieri între Guvern și reprezentanții sindicatelor.

Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Actualitate

Președintele Germaniei, în premieră la Timișoara

Frank Walter Steinmeier, președintele Germaniei se află în prima sa vizită la Timișoara. După o scurtă vizită în capitală, urmată de o oprire și la Sibiu, acesta a ajuns și la Timișoara. Aici, a avut programate mai multe întâlniri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru