Disponibilizări în Valea Jiului

Dată

Aproape 1.500 cereri de disponibilizare au fost depuse de angajaţii Complexului Energetic Hunedoara până la expirarea termenului anunţat de administraţie. Aproximativ 900 salariaţi din minerit şi 600 energeticieni renunță la locurile de muncă din Complexul Energetic Hunedoara şi din termocentrala Mintia. Ei primesc compensaţii în bani de aproape 10.000 euro și venituri de completare timp de la 2 până la 4 ani. Ordonanța de urgență care alocă bani pentru minerii disponibilizați îi vizează și pe cei de la Complexul Energetic Oltenia și alte companii din minerit.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru